Pozitron szakmai folyóirat

Tevékenységünk során mindig is fontosnak tartottuk a minőségi kapcsolatot a klinikummal. Fontos számunkra, hogy a minőségi vizsgálatok mellett a kommunikációs is hasonlóan tartalmas és szakmailag kielégítő legyen. A Pozitron megjelenésével e célt tartottuk szem előtt, hogy szakmai fejlődésünk mellett, olyan újdonságokról adjunk számot, amelyet az orvosszakmai csoportok részére mindenféleképp érdeklődésre tarthatnak számot.

Megjelent a Pozitron szakmai folyóirat 2016/4 -es lapszáma!

Pozitron szakmai folyóiratA Pozitron Diagnosztika Központ legújabb lapszámában többek között beszámolunk az Európai Nukleáris Medicina Társaság barcelonai kongresszusáról, valamint a 2016. szeptember 30-án megrendezett továbbképzésünkről, melynek témája az emlő- és prosztata daganatok és a PET/CT-diagnosztika kapcsolata volt. Beszélgettünk Dr. Dank Magdolnával a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának igazgatójával, és Dr. Pápai Zsuzsannával, az MH Egészségügyi Központ Onkológiai Osztályának osztályvezető főorvosával.

Lapszámunk tartalma:

"Tudni tanulni és tanítani - Dr. Dank Magdolnával, a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának igazgatójával beszélgettünk"

"Jó érzés átadni a tudást - „Van jövőképünk – ez nagyon sokat segít a napi munkában” – meséli prof. dr. Pápai Zsuzsanna, az MH Egészségügyi Központ Onkológiai Osztályának osztályvezető főorvosa magazinunknak"

"Embernek lenni"

"Egy kongresszus képei - Beszámoló az Európai Nukleáris Medicina Társaság barcelonai kongresszusáról"

"Nemek harca a rákkal: sikeres továbbképzés a Pozitron-Diagnosztikában 2016. szeptember 30-án nagy sikerű továbbképző kurzust tartottunk az emlő- és prosztata daganatok és a PET/CT-diagnosztika kapcsolatáról"

"10 ezer vizsgálat, 400 izotópterápiás kezelés A Szegedi Tudományegyetemen Európai Uniós forrásokból megvalósított, 1,2 milliárd forintos, a nukleáris medicinát érintő fejlesztésekről prof. dr. Pávics Lászlót, az SZTE Nukleáris Medicina Intézet igazgatóját kérdeztük"

Megjelent a Pozitron szakmai folyóirat 2016/3 -as lapszáma!

Pozitron szakmai folyóiratSzakmai magazinunk idei harmadik számában egyszerre próbáljuk meg
saját helyzetünket felülről szemlélni, bemutatni világunk szakmapolitikai
összefüggéseit, felhívni a figyelmet a vizsgálati indikációk bővítésének
szükségességére, valamint a kórházak szintjén is megismerni a PET/CTdiagnosztika
szerepét és kihívásait.

Lapszámunk tartalmából:

"A PET: a molekuláris képi diagnosztika vezérhajója -Dr. Szilvási István professzorral a PET múltjáról és jövőjéről beszélgettünk"

"Indikációbővítés a Pozitron szemével"

"A PET szerepe a gyógyszerfejlesztésben"

"Pontosabb terápiához még pontosabb diagnózis kell - Dr. Pintér Tamást, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Onkoradiológiai Osztályának osztályvezető főorvosát kérdeztük."

"A SUV vajon mi? - A SUV rövidítés hallatán férfi olvasóink többségének a „sport utility vechicle” ugorhat be egy kellemes kép társaságában egy nagy és erős autóról. Azonban a ukleáris medicinában a SUV-ot a „standardized uptake value” rövidítésére használják, ami a testben eloszló radiofarmakon lokális felhalmozódásának szemikvantitatív jellemzésére használható mérőszám."


Megjelent a Pozitron szakmai folyóirat 2016/2 -es lapszáma!

Pozitron szakmai folyóiratA Pozitron Diagnosztika Központ legújabb lapszáma a korábbinál szélesebb spektrumban vizsgálja az onkológia világát. Bízunk benne, hogy immár rendszeressé váló szakmai folyóiratunk hozzájárul a minél aktívabb onkológiai párbeszédhez, és a jövő lehetőségeinek közös felkutatásához.

Lapszámunk tartalmából:

„Dr. Petrányi Ágotával, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház onkológus-radiológus főorvosával beszélgettünk.”

„Tüdőszűrés: miért jobb a CT, mint a röntgen? - Dr. Lengyel Zsolt nukleáris medicina szakorvost kérdeztük.”

„Évente tízezer adag - A Pozitron-Diagnosztika Központban található az ország legnagyobb FDG farmakon ellátó laboratóriuma. E tevékenység műszaki és logisztikai hátterét mutatjuk be.”

„Magisztrális radiofarmakonok - Dr. Tóth Gyulát, a Pozitron-Diagnosztika Központ termelési igazgatóját a nyomjelző molekulák jövőjéről kérdeztük.”

„PET/CT és epilepszia - Dr. Hegyi Mártával, a Bethesda Kórház Gyermek Neurológiai Osztály főorvosával a PET/CT-diagnosztika és az epilepszia sebészet kapcsolódási pontjairól beszélgettünk.”

„Immunterápia és PET/CT - Május elején nagy sikerű szakmai szimpóziumot szerveztünk az immunterápia és a PET/CT-diagnosztika együttműködéséről.”


Megjelent a Pozitron szakmai folyóirat 2016/1 -es lapszáma!

Pozitron szakmai folyóiratKözpontunk indulása óta fontos feladatnak tartjuk, hogy a magyar orvostudomány az egészségügyi ellátás folyamatát a maga teljességében értelmezze, és a legmodernebb diagnosztikai és terápiás gondolatokat beépítsük a szakmai közbeszédbe. Ezért nem csak a PET-diagnosztikáról, de még csak nem is az onkológiai ellátás lényeges kérdéseiről, hanem interdiszciplináris megközelítésről szól Magazinunk - csakúgy mint mindennapos munkánk.

Lapszámunk tartalmából:

"Liszkay Gabriella professzor asszonnyal, az Országos Onkológiai Intézet Onkodermatológiai Osztályának vezető főorvosával beszélgettünk."

"Egésztest FDG PET/CT alkalmazása FUO-ban - esettanulmány"

"Beszélgetés Dr. Schneider Tamással az Országos Onkológiai Intézet "A" belgyógyászati Onkológiai és Hematológiai Osztály Lymphoma Centrum főorvosával."

"Beszélgetés Dr. Pintér Tamással az Országos Onkológiai Intézet "B" Belgyógyászati -Onkológiai Osztály és Klinikai Farmakológiai Osztály belgyógyász szakorvosával."

"PET/CT - vizsgálat lymphomákban - munkatársunk Dr. Kajáry Kornélia Ph.D a lymphomák képalkotó diagnosztikájának magyarországi tapasztalatairól készített összefoglalót."


Megjelent a Pozitron c. szakmai folyóirat második lapszáma!

A lapszámból kiderül, hogy a Pozitron-Diagnosztika Központ számára a daganatkutatás mellett a szív fejlett módszerekkel történő vizsgálata is fontos.

Pozitron szakmai folyóiratAz elmúlt tíz évben mindent elkövettünk annak érdekében, hogy ügyfeleink számára a legmagasabb színvonalú kardio-diagnosztikai vizsgálati portfólió álljon rendelkezésre, és úgy a szív koszorúereinek morfológiai vizsgálatát, mint a szívizom életképességének vagy szöveti szintű vérátfolyásának mérését a ma rendelkezésére álló legmodernebb diagnosztikai technológiával valósítjuk meg.


A második lapszám tartalmából:

"A kardio-CT úttörői" - Prof. Dr. Kiss Róbert Gáborral, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnökével beszélgettünk.

"Nukleáris kardiológiai módszerek" - összefoglaló cikk

"OPeRA regiszter a koszorúér-ateroszklerózis korai felismeréséért" - Dr. Maurovich-Horváth Pál tudományos cikke

"A PET/CT vizsgálatok beutalási folyamata" - bemutatjuk, hogyan történik a beutalás a PET/CT vizsgálatokra és hogyan valósul meg a vizsgálatok finanszírozása.Pozitron szakmai folyóirat A Pozitron-Diagnosztika Központ 10 éves jubileuma alkalmából, az orvos szakma számára megjelentette a Pozitron c. szakmai folyóiratának 1. lapszámát.

Az első lapszám tartalmából:

„Interakció és kommunikáció” - beszélgetés Dr. Lengyel Zsolttal a Pozitron-Diagnosztika Központ orvosigazgatójával

„Klinikailag jelentős új PET radiofarmakonok” – összefoglaló cikk a PET-trészerekről

„Üttörő lépések a kardio-CT diagnosztikában” – ismertető cikk a kardio-CT vizsgálatról

„Kitekintő” – rövid hírek, újdonságok, érdekességek a nagyvilágból
Kapcsolódó dokumentumok

Vizsgálataink
Ultrahang vizsgálatok

A vizsgálattal diagnosztizálható belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, nőgyógyászati, ízületi és érproblémák, még a konkrét panaszok kialakulása előtt, ezért kiválóan alkalmas szűrővizsgálatként is. A vizsgálatokhoz szakorvosi beutaló nem szükséges. Részletek...

Mammográfiai vizsgálat

Központunkban digitális mammográfiai vizsgálatot végzünk, amely meghaladja a hagyományos mammográfiás vizsgálat hatékonyságát! Pozitív eredmény esetén, szövettani vizsgálat elvégzésére is van lehetőség a helyszínen. Részletek...

PET-CT

A PET-CT vizsgálattal tünetet még nem okozó kis méretű daganat is felismerhető, ezáltal lehetővé válik, hogy segítségével számos egyéb vizsgálat elkerülhető legyen. Részletek...

Cardio-CT

Központunkban működő egyik legmodernebb sokszeletes CT berendezés a milliméternél is vékonyabb szeletekben készít képeket a mozgó szívről. Részletek...

Tüdőszűrés CT-vel

Az alacsony sugárdózissal készült tüdő CT vizsgálattal a röntgenfelvételen még nem látható gócok is felismerhetők. Részletek...

Legfrissebb híreink
Információk
Tanúsítványaink