DEXCOM G4 PLATINUM VÉRCUKOR MONITOR

2016. november 04.

A Dexcom G4 Platinum készülék biztosítja a – 2 éves kornál idősebb – cukorbetegek vércukorszint ingadozásának folyamatos nyomon követését 7 napon keresztül, ezáltal lehetővé teszi az antidiabetikus kezelés szükség szerinti rövid, vagy hosszú távú személyre szabott módosítását. A készülék valósidejű (5 percenkénti) mérései elősegítik, hogy a túlzottan magas, vagy alacsony vércukorszinteket perceken belül észleljük, ami lehetővé teszi az azonnali, szükség szerint terápiás beavatkozást, valamint a kezelés hosszú távú módosítását annak érdekében, hogy extrém magas-, vagy alacsony vércukorszintek minél ritkábban forduljanak elő, napszakos ingadozásuk (variabilitásuk) pedig tartósan csökkenjen.

Ismerje meg mit adhat önnek a Dexcom G4 Platinum folyamatos vércukor monitor!DEXCOM G4 PLATINUM VÉRCUKOR MONITORA Dexcom G4 Platinum készülék a legkorszerűbb folyamatos vércukor monitor, mely több százszor annyi információt adnak a vércukorszintről, mint a hagyományos napi többszöri ujjbegyszúrás, így segítségükkel a vészhelyzetek elkerülhetők, hiszen amint rendellenesen magas vagy alacsony értéket mérnek, azonnal éles hangjelzéssel figyelmeztetnek. Alkalmazása szakmailag különösen indokolt gyermekkori inzulin dependens diabetesben (IDDM I típus), valamint felnőttkori cukorbetegségben hypoglycaemia hajlam esetén, annak megelőzésére. Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy felnőttkori nem inzulin dependens (NIDDM II típus) cukorbetegekben a folyamatos vércukor monitorizálás (CGM) csökkentette a vércukor variabilitást és javította a hemoglobin A1C értéket.

DEXCOM G4 PLATINUM VÉRCUKOR MONITORA folyamatos vércukor monitor rendszer egy érzékelőeszközből, egy rádióadóból és egy kis méretű vevőkészülékből áll, amely ötpercenként méri a páciens cukorszintjét folyamatos 7 napon át tartó periódusban, majd ez eredményeket számítógépen értékeli a diabetológus szakorvos.

A rendszer az adatokat az otthoni, vagy az orvosi rendelő internetes kapcsolatán keresztül egy központi kiszolgálóra juttatja, ahol egy speciális program grafikusan ábrázolja az eredményeket, vagyis a vércukorszint változásainak irányát és mértékét.

DEXCOM G4 PLATINUM VÉRCUKOR MONITORTovábbá a készülék hangjelzést ad, ha a vércukorszint a rendellenesen magas vagy alacsony tartományba kerül, így a vészhelyzetek sokkal könnyebben megelőzhetők. Mindez rendkívül pozitív hatással van az inzulinos cukorbetegek és családjaik életminőségére, különösen gyermekkorban, hiszen szúrás nélkül is biztosak lehetnek abban, hogy a készülék folyamatosan vigyáz rájuk, hogy ők idejük nagy részében teljes életet élhessenek, akárcsak egészséges társaik.

A BÉRLÉSRŐL

Dexcom G4 Platinum vércukor monitor bérlés menete és költségei
A telefonon vagy személyesen egyeztetett időpontban intézményünkben a megfelelő nyilatkozat és papírmunka elvégzése után nővér segítségével felrakjuk a hasfalra a Dexcom G4 Platinum szenzor részét, majd erre kerül fel a vezeték nélküli jeladó. Felrakás után körülbelül 2 óra ‘melegedési’ időszak következik. Hogy meggyőződjünk a szenzor megfelelő pozíciójáról és az érzékelő működéséről, javasoljuk, hogy a két óra végeztével jöjjenek vissza klinikánkra.

A két óra végeztével (ha szükséges) nővéri segítséggel megcsináljuk a dupla indítási mérést és röviden bemutatjuk a vércukor monitor működését, melyet az igénylő a következő hét nap folyamán viselni fog.

Hét nap letelte után ismét személyes találkozóra kerül sor klinikánkon, ahol eltávolítjuk a szenzort a bőr felületéről és kiolvassuk majd nyomtatott formátumban átadjuk betegünknek az egy hét alatt mért eredményeket.

Igény esetén tudunk előjegyzést adni az eredmények megbeszélésére diabetológós szakorvosunkkal.

Áraink
Hét napos bérlés*...................................35 000 Ft

Dexcom G4 Platinum érzékelő...............................25 273 Ft (nettó 19 900 Ft)
Dexcom G4 Platinum jeladó...................................190 373 Ft (nettó 149 900 Ft)
Dexcom G4 Platinum vevőegység.......................253 873 Ft (nettó 199 900 Ft)

*Az ár tartalmazza a 25 ezer forint értékű szenzort és a bérlés egyéb költségeit, most az egy hetes bérléshez ajándékba adunk egy GlucoDr kapilláris elven működő vércukormérő készüléket!

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését kérdése lenne, állunk rendelkezésére telefonon a +36 1 505 8888 telefonszámon, vagy a info@pet.hu e-mail címen! 


Vizsgálataink
Ultrahang vizsgálatok

A vizsgálattal diagnosztizálható belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, nőgyógyászati, ízületi és érproblémák, még a konkrét panaszok kialakulása előtt, ezért kiválóan alkalmas szűrővizsgálatként is. A vizsgálatokhoz szakorvosi beutaló nem szükséges. Részletek...

Mammográfiai vizsgálat

Központunkban digitális mammográfiai vizsgálatot végzünk, amely meghaladja a hagyományos mammográfiás vizsgálat hatékonyságát! Pozitív eredmény esetén, szövettani vizsgálat elvégzésére is van lehetőség a helyszínen. Részletek...

PET-CT

A PET-CT vizsgálattal tünetet még nem okozó kis méretű daganat is felismerhető, ezáltal lehetővé válik, hogy segítségével számos egyéb vizsgálat elkerülhető legyen. Részletek...

Cardio-CT

Központunkban működő egyik legmodernebb sokszeletes CT berendezés a milliméternél is vékonyabb szeletekben készít képeket a mozgó szívről. Részletek...

Tüdőszűrés CT-vel

Az alacsony sugárdózissal készült tüdő CT vizsgálattal a röntgenfelvételen még nem látható gócok is felismerhetők. Részletek...

Legfrissebb híreink
Információk
Tanúsítványaink