ÚJ Ultrahang vizsgálatok

2018. május 02.

A vizsgálattal diagnosztizálható belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, nőgyógyászati, ízületi és érproblémák, még a konkrét panaszok kialakulása előtt, ezért kiválóan alkalmas szűrővizsgálatként is. A vizsgálatokhoz szakorvosi beutaló nem szükséges.

Az ultrahang egy olyan kíméletes diagnosztikai eljárás, amely a páciens számára nem okoz semmilyen megterhelést, kellemetlenséget.

Ultrahang vizsgálat menete:
Az ultrahang vizsgálat általában háton fekvő helyzetben történik. A szakorvos egy speciális vizsgáló fejjel és egy úgynevezett vízoldékony kontakt gél segítségével végzi a vizsgálatot az érintett területen. A vizsgálat során fontos, hogy a páciens mozdulatlanul feküdjön, de kövesse a vizsgáló orvos utasításait. A vizsgálat végén a gél egyszerűen letörölhető, sem a ruhán, sem a bőrön nem hagy nyomot.

Központunkban az alábbi ultrahang vizsgálatokra van lehetőség:
Pajzsmirigy + nyaki lágyrész ultrahang vizsgálata
Nyaki erek duplex ultrahang vizsgálata
Has – kismedence ultrahang vizsgálata
Ízület ultrahang vizsgálata
Lágyrészek ultrahang vizsgálata
Here és scrotum ultrahang vizsgálata
Végtagi erek duplex ultrahang vizsgálata

Online bejelentkezéshez kattintson ide!Pajzsmirigy ultrahang vizsgálat

Ajánlott szokatlan tünetek, mint az ok nélküli hízás, fogyás, hajhullás, fáradékonyság, alvászavar, hangulat változás, stb. esetén, melyek mögött a pajzsmirigy megbetegedése állhat.
A vizsgálat során látható a pajzsmirigy nagysága, annak szerkezete, a benne lévő elváltozások, mint a göbök, ciszták, gyulladás jelei, esetleges daganatra utaló képlet.

Nyaki erek duplex ultrahang vizsgálata

A vizsgálat az erek állapotáról, azok átjárhatóságáról, a bennük lévő meszesedésekről ad képet. Nagy jelentősége van a trombózisok kimutatásában, a trombózis utáni állapot követésében.
Ajánlott magas vérnyomással, szív- és keringési problémákkal kezelt betegek szűrővizsgálataként is.

Has – kismedencei ultrahang vizsgálat

Hasi panaszok esetén célszerűen az első elvégzendő vizsgálat. Elsősorban a nem üreges szervek, mint a máj, epehólyag, hasnyálmirigy, lép, vesék valamint a kismedencei szervek, húgyhólyag, prosztata, hölgyeknél a méh és a petefészkek vizsgálatában hatékony.
A has és kismedencei ultrahang éhgyomorra történik. A páciens 6 órával a vizsgálat előtt már ne egyen. A kismedencei szervek pontos megítéléséhez telt húgyhólyagra van szükség, ezért a vizsgálat előtt szénsavmentes víz elfogyasztása javasolt.

Ízületi ultrahang vizsgálat

Sérülések vagy mozgásszervi betegségek esetén igen korai stádiumban felfedezhetők az elváltozások. A vizsgálattal kimutathatóak a részleges vagy teljes ín-, izom- és szalagsérülések, kóros folyadékgyülemek, bevérzések, ízületi szabadtestek, az ízület környéki meszesedések és gyulladások.

Lágyrész ultrahang vizsgálat

A lágyrész ultrahang vizsgálat során vizsgáljuk az emberi test viszonylag felszínesen elhelyezkedő lágyrészeit. Izmokat, zsírszöveteket, kötőszöveteket, nyirokcsomókat és a bőrhöz kapcsolódó felszíni részeket. A vizsgálat kiterjed a lágyéksérv vizsgálatára is, mely az esetlegesen szétnyílt hasfali izomrétegeken kitüremkedő bélkanyarulat vagy bélkacs kimutatását teszi lehetővé.


Here és Scrotum ultrahang vizsgálata

A here ultrahang vizsgálata során a hereállományt és a herezacskót vizsgáljuk. A vizsgálattal kimutathatók azok gyulladásai, daganatai, vérellátási zavarai. A mellékheréknél diagnosztizálhatók elváltozások, ciszták és gyulladások. A herezacskóknál kimutatható az esetleges folyadékgyülem, heresérv, heredaganat és visszértágulat.

Bejelentkezés vizsgálatra telefonon:
+36 1 505 8888

Online bejelentkezéshez kattintson ide!

 


Vizsgálataink
Ultrahang vizsgálatok

A vizsgálattal diagnosztizálható belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, nőgyógyászati, ízületi és érproblémák, még a konkrét panaszok kialakulása előtt, ezért kiválóan alkalmas szűrővizsgálatként is. A vizsgálatokhoz szakorvosi beutaló nem szükséges. Részletek...

Mammográfiai vizsgálat

Központunkban digitális mammográfiai vizsgálatot végzünk, amely meghaladja a hagyományos mammográfiás vizsgálat hatékonyságát! Pozitív eredmény esetén, szövettani vizsgálat elvégzésére is van lehetőség a helyszínen. Részletek...

PET-CT

A PET-CT vizsgálattal tünetet még nem okozó kis méretű daganat is felismerhető, ezáltal lehetővé válik, hogy segítségével számos egyéb vizsgálat elkerülhető legyen. Részletek...

Cardio-CT

Központunkban működő egyik legmodernebb sokszeletes CT berendezés a milliméternél is vékonyabb szeletekben készít képeket a mozgó szívről. Részletek...

Tüdőszűrés CT-vel

Az alacsony sugárdózissal készült tüdő CT vizsgálattal a röntgenfelvételen még nem látható gócok is felismerhetők. Részletek...

Legfrissebb híreink
Információk
Tanúsítványaink