CT vizsgálatok a Pozitron-Diagnosztika Központban!

2016. október 06.

Központunkban tüdőszűrő-CT vizsgálatokat kérhet beutaló nélkül, ugyanakkor egyéb CT vizsgálatok széles körét végezzük szakorvosi beutalóra.

JELENTKEZZEN BE CT VAGY A TÜDŐSZŰRÉS CT VIZSGÁLATAINKRA ITT!

Milyen előnyökkel jár a tüdőszűrő CT a mellkasröntgennel szemben?

CT vizsgálatok a Pozitron-Diagnosztika Központban!A daganatos betegségek közül a tüdőrák az egyik, amelyik a legtöbb áldozatot szedi. Az elmúlt években, a túlélés tekintetében csekély változás történt a tüdődaganatot illetően. A mellkas röntgen alkalmazható szűrés céljából,de gyakran nem eléggé hatékony, sőt néhány esetben úgy derül fény daganatra, hogy a páciens 12 hónapon belül történt mellkas röntgen vizsgálata negatív eredményt adott.
Ez adódhat diagnosztikai tévedésből, a daganat gyors növekedéséből, vagy azért mert a daganat a vizsgáló módszer számára nem detektálható. A későn felismert betegség nagymértékben ronthat a beteg túlélési esélyein.

CT vizsgálatok a Pozitron-Diagnosztika Központban!Az alacsony dózisú tüdő CT sugárterhelése nem több mint a valamennyiünket érintő éves háttérsugárzásnak körülbelül a fele.

 • A CT vizsgálat során metszeti képek, míg mellkasröntgennel úgynevezett átnézeti felvételek készülnek, amik kevésbé értékelhető leleteket eredményez.


 • A tüdő CT akár 2-3 mm-es elváltozásokat is kimutatja, míg a mellkasröntgennel a 15 mm-es gócok is rejtve maradhatnak.


Magas rizikójú páciensek esetén 20 százalékkal alacsonyabb a tüdőrák eredetű halálozás kockázata, ha a szűrés CT módszerrel történik, szemben a mellkasröntgen alapú szűréssel.

Milyen gyakorisággal javasolt a tüdőszűrés CT-vel?

 • A 35 év feletti páciensek részére évente.

 • A fokozott rizikójú páciensek esetében szintén évente javasolt.


Kik vannak kitéve a fokozott rizikónak?

 • Passzív dohányosok.

 • Azok, akik a dohányzásról 15 éven belül szoktak le.

 • Azok a 35 év felettiek, akik 15 éve dohányoznak.

 • Azok akik fokozott porártalomnak és légszennyezettségnek vannak kitéve (munkahely, belvárosi lakás).


Hogy segít abban a tüdőszűrés CT-vel, hogy időben felfedezzük a tüdőrákot?

CT vizsgálatok a Pozitron-Diagnosztika Központban!A tüdőrák annak ellenére a leggyakoribb daganatos megbetegedés hazánkban, hogy az egyik leginkább elkerülhető betegség, hiszen kialakulásában bizonyítottan a dohányzás az egyik fő rizikótényező. Előfordulása korábban férfiakra volt jellemző, azonban az utóbbi évtizedekben a nők körében is gyakori betegséggé vált. A Nemzeti Rákregiszter adatai szerint évente közel 8000 honfitársunknál fedezik fel ezt a kóros elváltozást. Az időben felfedezett tüdőrák javíthat a túlélési esélyeken, ebben az alacsony dózisú tüdő CT jelentős javulást idézhet elő. A felfedezett gyanús góc szoros követésére, illetve - ha a technikai feltételek adottak – szövettani mintavételére a CT egyaránt lehetőséget biztosít.

Szükséges beutaló a CT vizsgálatokhoz?

Az alacsony dózisú tüdőszűrésre CT-vel nem, ugyanakkor minden egyéb CT vizsgálatra szakorvosi beutaló szükséges.

Tudta-e, hogy...

...a mellkasröntgen alapú tüdőszűrés nem csökkenti a tüdőrák okozta halálozást?
...nem minden tüdőrák ismerhető fel a tüdőröntgennel?
...a tüdőrák fenyegetettsége tízszerese az átlagnak?
...a tüdőrák csak előrehaladott állapotban okoz tüneteket?
...a CT alapú tüdőszűrés 20%-kal képes csökkenteni a tüdőrák okozta halálozást?
...az alacsony dózisú tüdőszűrő CT vizsgálat ára csak 13.000 Ft?


Miért válassza a Pozitron-Diagnosztika Központot?

 • Nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosok, radiológusok, kardiológus és pszichiáter szakorvosok fogadják Pácienseinket.

 • Vizsgálati típusra optimalizált sugárterhelés.

 • Barátságos, megnyugtató környezet.

 • Rövid várakozási idő.

 • Gyors és pontos diagnózis!

 • A CT diagnosztikai vizsgálataink egészségpénztári tagsággal is elszámolhatóak!

 • ISO 9001 minősítés.Olvassa el a már nálunk járt páciensek véleményeit!

CT vizsgálataink díjáról a tájékoztatót megtalálja itt!

Jelentkezzen be CT vizsgálatra itt! 


Vizsgálataink
Ultrahang vizsgálatok

A vizsgálattal diagnosztizálható belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, nőgyógyászati, ízületi és érproblémák, még a konkrét panaszok kialakulása előtt, ezért kiválóan alkalmas szűrővizsgálatként is. A vizsgálatokhoz szakorvosi beutaló nem szükséges. Részletek...

Mammográfiai vizsgálat

Központunkban digitális mammográfiai vizsgálatot végzünk, amely meghaladja a hagyományos mammográfiás vizsgálat hatékonyságát! Pozitív eredmény esetén, szövettani vizsgálat elvégzésére is van lehetőség a helyszínen. Részletek...

PET-CT

A PET-CT vizsgálattal tünetet még nem okozó kis méretű daganat is felismerhető, ezáltal lehetővé válik, hogy segítségével számos egyéb vizsgálat elkerülhető legyen. Részletek...

Cardio-CT

Központunkban működő egyik legmodernebb sokszeletes CT berendezés a milliméternél is vékonyabb szeletekben készít képeket a mozgó szívről. Részletek...

Tüdőszűrés CT-vel

Az alacsony sugárdózissal készült tüdő CT vizsgálattal a röntgenfelvételen még nem látható gócok is felismerhetők. Részletek...

Legfrissebb híreink
Információk
Tanúsítványaink